Noul Angelicuss.COM

vineri, 31 iulie 2009

Nu renunta la sex...

A doua saptamana de campanie a inceput foarte bine.

Joi dimineata toti cei selectati ne-am intalnit la sediul Accept Romania si de acolo am plecat spre Constanta.

Ne-am simtit foarte bine tot drumul, am fredonat melodii celebre si ne-am cunoscut mai bine colegii de campanie. Lucian a avut grija de gaturile noastre insetate, a pregatit apa proaspata si rece. Omul asta zambeste tot timpul, nu stiu cum reuseste!
Astazi este prima zi de campanie. N-am trezit relativ repede si sunt nerabdator... Urmeaza micul dejun si pornim spre plaja. Hotelul unde suntem cazati este foarte cochet. Personalul de nota 10, camerele foarte curate si mancarea de nota 9. Fac o scurta pauza. Revin cu impresii, poze si noutati.
....

Dupa cele cateva ore petrecute pe plaja pot zice ca sunt foarte multumit de prima actiune. Intradevar oamenii sunt sceptici, dar ne-am descurcat bine si multi gay au acceptat cu placere sa ne asculte.

Am discutat toata ziua despre prezervative, prevenirea infectiilor si sanatate in general. Oamenii prezenti pe plaja s-au implicat in jocurile pe care le-am organizat si i-am rasplatit cu multe informatii, prezervative si lubrifiante.

Sunt putin obosit, fericit si satisfacut. Jumatate de zi a trecut frumos... Spre seara mergem iar pe plaja gay din Mamaia!

Am si primele poze ale campaniei, cu participantii din aceasta saptamana. Din pacate conexiunea internet nu-mi merge foarte bine. Revin! Toate bune voua!
Daniel M., Arad

luni, 27 iulie 2009

Mergem la mare, copii :D

Hey, sunt Edy din Cluj, mai multi poate ma stiti de la Predeal, eu eram cu tricoul ‘Born 2b GAY!’. Acea tabara m-a trezit la realitate si am zis sa ma activez si eu. Multumesc organizatorilor ca m-au ales si asa am si eu sansa sa ma duc prima data in viata mea la mare :D

Anul trecut am aflat de aceasta campanie de la un prieten. Ma bucur ca am descoperit partea lumii gay care incearca sa faca Romania sa evolueze, fie si in pasi mici. Poate cu aceasta campanie mai scoatem pe cativa din dulap macar cateva centimetri. Facem parte din UE, e timpul sa ne emancipam. Nu degeaba suntem aici, de aceea suntem gay, fiindca nu suntem ca ceilalti. Gay din cate stiu inseamna baieti veseli. Noi ar trebui sa fim plin de culoare, de veselie, nu gri si seriosi ca si cei hetero. Dar pana la varianta asta in Romania mai avem mult de mers.

Oricum ma bucur ca sunt organizatiile, gen ACCEPT, care se lupta ca noua sa ne fie mai bine si sa ne simtim cat de cat acasa in Romania. Multumiri.

Gata cu vorbele serioase, deci mergem la mare, copii. Vom avea 4 zile, in care vom vedea multi baieti si barbati, uhhh abia astept....sa vad marea, evident :P

Va asteptam cu mult drag pe prosopul curcubeu :P

Poze de pe plaja





duminică, 26 iulie 2009

Prima echipa in imagini si vorbe putine

Am revenit cu bine din prima perioada de campanie pe litoral. O sa-i las pe voluntarii care au participat sa va povesteasca zilele acestea peripetiile prin care au trecut iar eu o sa va ofer doar cateva poze de la trainingul tinut inainte de a ne apuca de treaba. In scurt timp si alte poze.



vineri, 24 iulie 2009

Salutari de pe litoral!

Suntem bine, sanatosi si muncim cu spor. Va pupam pe toti vizitatorii fideli sau mai putini fideli ai acestui blog si tinem sa va anuntam ca aici e cald si soare, ce mai...canicula. Multumim Lucian ca are mereu grija de noi si ne-a cumparat inca de la plecarea din Bucuresti multa apa minerala ca sa nu ne deshidratam. Cum a ajuns acolo, dupa ce am despachetat si am mancat, am participat la un training.
Hotelul este super. L-au si decorat pentru noi probabil cu multe flori rainbow iar personalul este foarte amabil. Si ramanem socati de cum suntem primiti si priviti peste tot.

Baietii si fetele hetero ne cer stegulete rainbow. Ne-au furat pana si steguletul de la masina noastra, microbuzul de campanie.

Iata-ne ce frumosi suntem cu tricourile roz ;))

Activitatile merg super, am luat legatura cu multe persoane gay, bisexuali dar si fete gay si barbati si femei heterosexuale. Au completat cu totii formulare si unii s-au si testat pe cearsaful nostru rainbow. Toti ne cer prezervative, vor mai multe... Astazi am fost si in Mamaia dar si in Eforie Nord iar in timp ce eu va scriu, colegii mei se pregatesc sa plecam putin la un mall aici aproape dupa care la Costel in Club Soul.
Ma cam grabesc si eu. Colegii mei or sa va povesteasca si ei. Nu prea avem timp ca avem mult de munca si nu prea stam in hotel, suntem mereu plecati.

miercuri, 22 iulie 2009

De astazi suntem pe litoral!

Incepand de astazi, timp de sase saptamani, voluntari din toata tara, fete si baieti LGBT sau gay friendly vor fi prezenti in locurile frecventate de persoanele LGBT pe litoralul romanesc in cadrul campaniei "Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!" organizata de ACCEPT.
Scopul campaniei este prevenirea infectiei cu HIV/SIDA si alte ITS (Infectii cu Transmitere Sexuala) in randul persoanelor LGBT.

In acest weekend va puteti intalni cu Eva, Simona, Roxana, Costi, Adrian, Istvan, Marius, Mihai, Alin si Lucian dupa cum urmeaza: vineri intre orele 10.00 si 13.00 pe plaja gay din Mamaia iar de la 15.00 la 18.00 pe plaja de nudisti de la Eforie Nord, sambata intre orele 10.00 si 13.00 pe plaja de nudisti de la Eforie Nord iar intre orele 15.00 si 18.00 pe plaja gay din Mamaia iar duminica actiunile de campanie se vor desfasura doar pe plaja gay din Mamaia intre orele 10.00 si 12.00

In aceste intervale orare, voluntarii ACCEPT va vor oferi informatiile de care aveti nevoie, va vor oferi prezervative si geluri lubrifiante, pliante informative (sex protejat, drepturi, alte informatii utile) si va vor invita si la jocuri de plaja. Totodata cei interesati se pot testa gratuit, in conditii de confidentialitate si cu consiliere pre si post testare pentru HIV si Hepatita C. Testele fiind rapide, rezultatul se primeste in doar cateva minute.

Seara, echipa "Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!" va fi prezenta si in clubul Soul Cafe din Constanta.

Sunteti asteptati asadar pe marele cearsaf rainbow ce va fi intins pe plaja mai ales ca vor fi completate chestionare cu privire la comportamentul sexual. Totodata Asociatia ACCEPT este interesata si de parerea ta cu privire la actiunile pe care le organizeaza in sprijinul comunitatii.

Ca o noutate, anul acesta veti putea vedea de la distanta locul cu pricina pentru ca se va inalta si un steag rainbow iar cei din provincie pot afla ce se intampla la mare intrand pe acest blog de campanie.

Titlu: Pentru prima oara la mare!!!

Iata ca intr-o buna zi am auzit si eu de o asa numita "campanie de vara". M-am interesat in stanga si in dreapta ce este aceasta, ce inseamna, ce se intampla, cine o organizeaza si de ce.
Ghidandu-ma dupa propriile principii am gandit in felul urmator: daca voi merge, voi vedea si eu pentru prima data marea, voi socializa cu persoane noi, voi invata lucruri interesante, voi putea face ceva concret pentru comunitate la fel ca actiunile pe care eu le organizez la Iasi si ma voi distra. Daca as fi refuzat ocazia, as fi pierdut mai multe decat as putea crede in momentul acesta.

Pot doar sa zic ca abia astept sa vina ziua in care ma voi intalni cu toata lumea intr-un loc extraordinar, unde, impreuna vom fi pentru a invata lucruri interesante si pentru a ne distra.

Va poop pe toti si abia astept sa ne vedem la mare!!! Dar, de ce nu, poate chiar vorbim pe mess inainte. Id-ul meu este: potisamaplaci. Poop tuturor :X

Un articol scris de: Tudor, Iasi

La Mamaia by Rekcah (Timisoara)




vineri, 17 iulie 2009

Prima mea vacanta

Cand m-au sunat cei de la Accept si mi-au spus ca am fost selectat pentru campanie nu mi-a venit sa cred. Ma mir de comentariul de aici pentru ca in cazul meu nu s-a adeverit. Nu sunt deloc frumos. Atunci de ce am fost selectat? Numele meu este Stefan.

Nu am foarte mare experienta sexuala pentru ca am fost foarte selectiv, am incercat mereu sa reduc riscurile si sa am grija cu cine ies dar am incercat intodeauna sa invat cat mai multe despre cum sa ma protejez si mai ales cum sa-mi traiesc viata intr-un mediu sanatos. Prin aceasta campanie am ocazia sa invat lucruri noi, sa ajut la actiunile ce vor avea loc si de ce sa nu recunosc, am ocazia de a face o vacanta la mare.

Este prima mea vacanta si sunt fericit. Nu am fost plecat nicaieri niciodata. Multumesc Accept, multumesc tuturor.

Stefan din Secusigiu.

PS : promit sa revin cu o poza recenta!

miercuri, 15 iulie 2009

Ma pregatesc de mare!

Cand am completat formularul, am facut-o doar asa...nu credeam ca voi fi selectat, mai ales ca nu mai participasem niciodata la o campanie Accept. Am fost insa selectat si asta ma face sa cred ca sunt important, ca pot si eu sa fac ceva efectiv pentru comunitatea mea.

Si m-am pus deja pe treaba... acum imi imbogatesc cunostiintele despre ITS-uri...citesc pe net, am si carti.Papuci de plaja am, slip ar trebui sa-mi cumpar. Sunt exaltat. Merg la mare. Si fac si ceva util.Va tot scriu aici... si nici nu am apucat sa ma prezint. Ma numesc Gabriel. Am 20 ani si sunt din Tasnad judet Satu Mare.

Sunt un tip retras dar cu foarte multa pofta de viata, nu vreau sa ratez nici o oportunitate din viate mea, sunt o persoana bi, nu imi este rusine sa recunosc acest lucru, cum fac multi tineri din zilele acestea, ma comport ca oricare alta persoana. Si nu imi este deloc rusine cu ceea ce sunt. Mi-as dori ca toti sa fie ca mine. Am putea schimba multe doar prin simpla discutie cu ceilalti care nu ne cunosc. Simt ca la mare voi putea face ceva.

Este pentru prima data cand merg la mare si sunt foarte fericit, imi doream sa vad marea de cand eram mic. Acum am aceasta ocazie.

Marea, oare o fi asa de frumoasa precum mi-o inchipui eu?

Sper ca in aceste zile sa cunosc multi tineri care sa ma inteleaga asa cum sunt si, de ce nu, sa ajut multi tineri cu informatiile pe care le detin.

Nu stiu cum va fi prima zi la mare... sper sa fie ceva fantastic, dar sper sa nu uit ceva pe acasa de care sa am nevoie cum ar fi periuta de dinti, si un prosop. Le uit cam tot timpul pe acasa... sper ca de data aceasta sa nu le uit, iar daca se va intampla, poate ma veti imprumuta voi cu unul.

Autor: Gabriel Pop

marți, 14 iulie 2009

Locul reactiilor

Parca ma asteptam la reactii din partea celor care din pacate nu au fost alesi. Exista insa motivatii foarte intemeiate. Ma asteptam si sa fim intelesi... este enorm de greu sa selectezi din 100 doar 36. Reactiile nu au intarziat sa apara. Persoane despre care bagam de la inceput mana-n foc ca vor scoate foc pe nari, au si scos. Daca as fi facut un pariu, l-as fi castigat. Unii nu stiu ca in orice joc se poate si pierde. Important este insa cum primesti infrangerea.

Cea mai interesanta reactie vine din partea unui tanar de 18 ani: "auzi, esti un distrus, vom mai discuta" - imi scrie el ca raspuns la mail-ul trimis in care-l anuntam cu regret ca nu a fost selectat pentru campanie.

Intotdeauna vor exista multumiti si nemultumiti, pareri pro sau contra. Nu pot decat sa le ascult si sa-i respect fiecaruia punctul de vedere, chiar daca sunt sau nu sunt de acord cu el.

Acest post este locul reactiilor. Pentru ca intotdeauna am incercat sa fiu cat mai transparent, voi fi si de aceasta data.

sâmbătă, 11 iulie 2009

Si s-au inscris 100! Multumim!

Dragii mei,
Multumesc tuturor acelora care au plicat pentru campania "Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!". Daca ar fi dupa mine, as face o minune si i-as lua la mare pe absolut toti cei care au fost interesati de aceasta campanie si au facut efortul sa completeze formularul. S-au strans 100 de aplicatii din care, cu mare chin si jale a trebuit sa alegem 36 de persoane. Ne-am uitat atent la perioadele in care respectivii puteau participa, la cunostiintele despre ITS-uri (nu BTS cum multi au scris), la motivele pentru care ar participa si la interesul lor de a fi voluntari pe mai departe. Este nevoie, trebuie sa recunoastem, atat de voluntari cat si de activisti, persoane care sa se implice activ in toata tara pentru drepturile noastre.

Sper sa nu supar pe nimeni prin alegerile facute, chiar daca este utopic. Apoi vreau sa va spun ca am considerat ca este nevoie si de oameni noi. Cei selectati vor fi contactati telefonic.
Ca o premiera, avem si voluntari din Constanta care au aplicat si care ne vor ajuta si vor sta cu noi pe tot parcursul sederii. Le multumim!

Asadar dragilor, va pregatim o vara frumoasa, plina de activitati si distractia binemeritata: outreach pe plaja gay din Mamaia si pe cea din Eforie Nord si activitati in clubul Soul Cafe din Constanta.

Asa cum am intrebat si in formulare, astept pareri de la voi..."Cum ati dori sa fie aceste 4 zile?" ... ma gandesc si la niste concursuri pe plaja la care sa-i invitam si pe ceilalti baieti... este frumos sa reusim sa-i adunam pe toti si sa ne distram impreuna, cu folos. As aprecia mult daca ati veni si cu propuneri de jocuri/joculete/concursuri pe plaja, tinand cont ca ar fi cool daca si prin concursuri am putea promova sexul protejat, folosirea corecta a prezervativului, etc.

Va pup si astept mesajele voastre,
Lucian Dunareanu
Coordonator campanie
p.s. pregatim si alte posturi. Si voi puteti scrie un articol ptr. acest blog si sa-l trimiteti la coordonator.campanie@gmail.com - ce asteptari aveti, idei, propueri, impresii despre anii trecuti, cum va pregatiti de campanie, etc.

luni, 6 iulie 2009

Bannere "Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!"

Pentru detinatorii de site-uri si bloguri care sunt interesati sa sprijine si sa promoveze aceasta campanie le oferim mai jos codul sursa la cateva bannere. Unele bannere le-am lasat mari tocmai pentru a fi redimensionate dupa nevoie.

Aprecim efortul vostru si va multumim! Va rugam lasati si un comentariu mai jos cu blogul unde ati pus unul dintre bannere pentru a va indexa/linkui si noi.

(Puteti copia codul de deasupra bannerului preferat. Primele trei bannere sunt cele mai mari... ele nu intra complet in pagina. Pot fi salvate si redimensionate dupa preferintele fiecaruia.)

Multumim!

<a href="http://www.campania-de-vara-accept.blogspot.com/" title="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!" target="_blank"><img src="http://www.beanangel.ro/vara/campanie.jpg" alt="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!"/></a>
Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!




<a href="http://www.campania-de-vara-accept.blogspot.com/" title="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!" target="_blank"><img src="http://www.beanangel.ro/vara/Campanie Accept Banner V.jpg" alt="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!"/></a>
Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!




<a href="http://www.campania-de-vara-accept.blogspot.com/" title="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!" target="_blank"><img src="http://www.beanangel.ro/vara/Campanie Accept patrat.jpg" alt="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!"/></a>
Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!




<a href="http://www.campania-de-vara-accept.blogspot.com/" title="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!" target="_blank"><img src="http://www.beanangel.ro/vara/campanie125.jpg" alt="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!"/></a>
Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!




<a href="http://www.campania-de-vara-accept.blogspot.com/" title="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!" target="_blank"><img src="http://www.beanangel.ro/vara/campanie200.jpg" alt="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!"/></a>
Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!





<a href="http://www.campania-de-vara-accept.blogspot.com/" title="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!" target="_blank"><img src="http://www.beanangel.ro/vara/campanie130.jpg" alt="Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!"/></a>
Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!

Formularul de inscriere

Formularul de inscriere il puteti lua de AICI

Va rugam trimiteti acest formular completat la adresa coordonator.campanie@gmail.com pana cel tarziu vineri 10 iulie, ora 16.00

Succes la completat!

vineri, 3 iulie 2009

Poti participa si tu la campania de vara!

Ai peste 18 ani?Vrei sa te implici in activitati de promovare a sanatatii pe litoralul romanesc?Esti familiar/a cu problematica prevenirii HIV in randul persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender)?

Atunci inscrie-te in campania: "Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!"

Campania "Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!" este organizata de Asociatia ACCEPT in perioada iulie-august 2009, in locurile frecventate de persoane LGBT de pe litoralul romanesc. Scopul campaniei este sa previna infectia cu HIV/SIDA si alte ITS (infectii cu transmitere sexuala) in randul persoanelor LGBT.

Activitatile (informare, distribuire de prezervative si de pliante) se vor desfasura de joi pana duminica, in fiecare saptamana din perioada campaniei.

Ce te costa sa participi?NIMIC. Cheltuielie de transport, cazare si masa sunt asigurate de ACCEPT, campania fiind organizata cu sprijin financiar din partea Fondului Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei, prin Fundatia Romanian Angel Appeal.
Persoanele care urmeaza sa participe la campanie vor fi selectate pe baza formularelor de inscriere, in functie de motivatia prezentata si de nivelul de cunostinte in prevenirea ITS.

Constituie avantaj implicarea anterioara in activitati similare.

Termenul limita pentru primirea formularelor de inscriere este vineri, 10 iulie 2009. Acestea se trimit la adresa de e-mail coordonator.campanie@gmail.com sau prin fax la numar - 021 252 9000.

Va vom raspunde pana cel tarziu vineri, 17 iulie 2009.

Pentru alte informatii si lamuriri suplimentare:coordonator.campanie@gmail.com sau la tel.: 0743.655.258 (Lucian Dunareanu - Coordonator campanie “Nu renunta la sex! Renunta la riscuri!” 2009); Tel./Fax: (021).252.56.20; 252.16.37; 252.90.00.

Formularul de inscriere il puteti downloada de AICI (www.accept-romania.ro)

joi, 2 iulie 2009

Amintiri de anul trecut...

"Campania de anul trecut a Accept-ului bazata pe sloganul „Nu renunta la sex, renunta la riscuri!” a durat 8 saptamani fiind condusa de catre Bogdan Istrate. S-au ales persoane care s-au inscris pe site-ul Accept-ului raspunzand la cateva intrebari simple de genul... de ce ati dori sa participati la aceasta campanie? si vreo cateva intrebari legate de transmiterea sexuala gen: poti lua HIV prin sarut etc. au fost cam 8 la numar. Din cate stiu s-au ales voluntari de prin Timisoara, Cluj, Bucuresti etc. pt ca n-am apucat de-a lungul celor 8 saptamani sa-i cunosc pe toti deoarece am mers doar intr-un singur weekend... tot ceea ce pot spune este faptul ca a fost unul de senzatie! Eu fiind aproape de Constanta am putut fi aproape de cei din aceasta campanie vreo 3-4 saptamani la rand pt. ca atat mi-a permis timpul si restul vremii am fost plecat prin afara sau n-a fost vreme frumoasa. Au fost prezenti si oamenii de la PSI Romania prin persoana lui Tudor Kovacs.

Inceputul: Plecarea a avut loc din Bucuresti de la Sediul Accept-ului cu microbuzul. Am ajuns destul de repede la mare, am prins vreme frumoasa, torida chiar. Cazarea s-a facut la un hotel in apropierea Garii (era vb. de a gasi gazda din cele auzite), eu am picat in camera cu Petruta de la Cluj si au mai fost 2 tipe lesby care erau cuplu. Toata aceasta campanie a constat in faptul de a chestiona oamenii de pe plaja in legatura sau cu referire la faptul daca au facut sex protejat (noi imbracati cu tricoul NU RENUNTA LA SEX, RENUNTA LA RISCURI + poseta), cu cati barbati au facut-o in ultimele N luni, tipul de orientare etc.... cei care raspundeau la aceste intrebari primeau prezervative speciale, cele normale le imparteam la toti cei care erau prezenti pe plaja + insigna cu sloganul EU SUNT! Tu? ... in prima zi s-a mers pe plaja din Eforie Nord, in a 2-a s-a mers pe plaja din Mamaia si Eforie Nord iar in cea de-a 3-a zi adica duminica fiecare a facut plaja fiind program de voie libera si buna dispozitie! Masa se servea de 3 ori pe zi in limita a 50 ron/persoana/zi... intr-un din seri am cinat la un on plonje fiind o seara spectaculoasa, apoi a urmat clubul Diva si Soul unde am impartit prezervative si insigne (s-au putut imparti si normal fara a fi nevoie de a mai completa ceva asta doar in club, a 2-a seara la fel... Duminica am plecat lesinati de foame datorita timpului care ne presa... o amintire destul de interesanta tiind cont ca am cunoscut destul de multa lume, vechi cunostinte, totodata plina de tot felul de peripetii, destul de obositoare dar placuta si care mi-as dori sa se repete!"


Paul T.

Din anii trecuti...

Iata mai jos cateva secvente imortalizate in timpul campaniilor din anii trecuti.




miercuri, 1 iulie 2009

Campania de vara ACCEPT se apropie!

Campania de vara – Nu renunta la sex, renunta la riscuri – organizata in fiecare an de Asociatia ACCEPT, va debuta in acest an in ultimul weekend din luna IULIE.

Campania din acest an va fi organizata de Lucian Dunareanu si se va desfasura pe parcursul a 6 weekend-uri. Activitatile pe care le vom organiza anul acesta sunt similare cu cele de anul trecut. Campania se adreseaza tuturor, indiferent de orientare sexuala sau identitate de gen, singura conditie fiind ca participantii sa aiba 18 ani impliniti.

Daca vrei sa prinzi un loc, stai cu ochii pe www.accept-romania.ro unde va fi postat anuntul oficial impreuna cu formularul de aplicare.

Pentru mai multe informatii legate de campanie va rugam sa trimiteti un e-mail la coordonator.campanie@gmail.com.

Echipa ACCEPT